10 must-read books om nu meteen aan je leeslijst toe te voegen!

Ontdek de verborgen pareltjes en tijdloze klassiekers in onze Top 10 boeken. Een wereld vol avontuur, mysterie en inspiratie staat op jou te wachten!

Als je een fervent lezer bent, altijd op zoek naar de volgende meeslepende roman of verhelderend non-fictiewerk, ben je hier aan het juiste adres.

We hebben een lijst samengesteld van de top 10 boeken die je aan je leeslijst moet toevoegen, compleet met een mix van tijdloze klassiekers en hedendaagse meesterwerken.

Als liefhebbers van alles wat literair is, werken we onze ranglijsten voortdurend bij, dus bekijk onze samengestelde lijsten voor meer inspiratie.

1. To Kill a Mockingbird door Harper Lee

Een klassieker die geen introductie nodig heeft, To Kill a Mockingbird is een diepgaande verkenning van menselijk gedrag, geworteld in de raciale en sociale vooroordelen van een kleine stad.

2. 1984 door George Orwell

Deze dystopische roman is een krachtig commentaar op totalitaire regimes. Het blijft relevant en moet door elke generatie worden gelezen.

Lees ook  De ultieme filmbucketlijst: 5 films die je absoluut moet zien in je leven.

3. The Great Gatsby door F. Scott Fitzgerald

Fitzgerald’s magnum opus biedt een blik in de duistere kant van de Amerikaanse Droom en is daarmee een tijdloze toevoeging aan je leeslijst.

4. Pride and Prejudice door Jane Austen

Deze iconische romantische roman behandelt thema’s als liefde, klasse en maatschappelijke verwachtingen in het 19e-eeuwse Engeland.

5. The Catcher in the Rye door J.D. Salinger

Een vast onderdeel van de Amerikaanse literatuur, dit boek verkent de adolescentenangst en vervreemding en is daardoor een intrigerende leeservaring.

6. Beloved door Toni Morrison

Deze met een Pulitzerprijs bekroonde roman confronteert de gruwelen van de slavernij en de blijvende impact ervan, en biedt een huiveringwekkende maar essentiële leeservaring.

7. The Book Thief door Markus Zusak

Deze roman, die zich afspeelt in nazi-Duitsland, biedt een uniek perspectief op de Tweede Wereldoorlog, verteld door de Dood zelf.

Lees ook  Top 8 meest iconische albumhoezen aller tijden

8. A Thousand Splendid Suns door Khaled Hosseini

Dit hartverscheurende verhaal van twee Afghaanse vrouwen biedt een diepgaand inzicht in de realiteit van het leven in door oorlog verscheurd Afghanistan.

9. Educated door Tara Westover

Deze memoires nemen de lezer mee op Westover’s reis van een survivalistische opvoeding naar de Universiteit van Cambridge en benadrukken de transformerende kracht van onderwijs.

10. Sapiens: Een kleine geschiedenis van de mensheid door Yuval Noah Harari

Dit prikkelende boek biedt een fascinerende verkenning van de menselijke soort en mag daarom niet ontbreken op elke leeslijst.

Dompel jezelf onder in deze verrijkende leeservaringen en laat ons weten wat je ervan vindt. Vergeet niet om deze lijst te delen met je mede-boekenwurmen op sociale media.

Voor meer afspeellijst-ideeën, aarzel niet om social media en met name Instagram te bekijken. Je zult geweldige ontdekkingen kunnen doen, zoals in deze post:


Als je van deze lijst hebt genoten, bekijk dan zeker onze andere ranglijsten, waaronder ’s Werelds mooiste stranden en De meest verfrissende zomer smoothie recepten. Veel leesplezier!

Related post