Hoe cellen in Excel samen te voegen: ik beloof dat het echt heel eenvoudig is!

Wil jij de kunst onder de knie krijgen? cellen samenvoegen in Excel? Zoek niet verder! We zijn hier om u bij elke stap van dit proces te begeleiden met onze eenvoudig te volgen tutorial.

Excel is een krachtig hulpmiddel en het kan ongelooflijk nuttig zijn om te weten hoe u cellen kunt samenvoegen, of u nu aan een complex rapport voor uw werk werkt, aan een schoolproject werkt of gewoon uw persoonlijke gegevens ordent.

Door gebruik te maken van deze functie kunt u dat doen cellen combineren en lijn uw tekst beter uit voor een meer georganiseerde en visueel aantrekkelijke spreadsheet.

Van uw Excel-bestand openen naar uw wijzigingen opslaanwij hebben u gedekt.

Dit artikel is bedoeld om u te helpen, ongeacht of u een doorgewinterde Excel-gebruiker bent of net begint. Maak je dus vast en bereid je voor om nog een vaardigheid toe te voegen aan je Excel-toolkit.

Lees ook  Overnight keuken transformatie: Pro geheimen voor een sprankelend schone oven!

Laten we eens kijken naar het stapsgewijze proces van hoe u cellen in Excel kunt samenvoegen en uw spreadsheetvaardigheden kunt verbeteren!

Het Excel-bestand openen

Om cellen in Excel samen te voegen, is de eerste stap het openen van het Excel-bestand waarin u de bewerking wilt uitvoeren. Dit kan een bestaand bestand zijn met reeds ingevoerde gegevens of een nieuw bestand waarin u gegevens wilt invoeren.

Het selecteren van de cellen

Zodra uw Excel-bestand is geopend, gaat u verder met het selecteren van de cellen die u wilt samenvoegen. Dit doet u door op de eerste cel te klikken en de muis naar de laatste cel te slepen. Als u bijvoorbeeld de cellen A1, B1 en C1 wilt samenvoegen, klikt u op A1 en sleept u naar C1.

Toegang tot het tabblad Start

Nadat u de cellen hebt geselecteerd, navigeert u naar het tabblad Start in de Excel-menubalk. Deze bevindt zich bovenaan uw Excel-scherm en bevat verschillende opties voor het manipuleren van uw gegevens.

Lees ook  30-daagse uitdaging voor september: 30 taken (1 per dag) voor een optimale organisatie! Ben jij klaar voor de uitdaging?

De groep Uitlijning zoeken

Op het tabblad Start vindt u de Uitlijningsgroep. In de groep Uitlijning vindt u de opties om de lay-out van uw cellen aan te passen, en, belangrijker nog, de optie om cellen samen te voegen.

De cellen samenvoegen en centreren

Klik binnen de groep Uitlijning op de Samenvoegen en centreren knop. Met deze actie worden uw geselecteerde cellen samengevoegd tot één cel en wordt de tekst daarin gecentreerd.

Ervoor kiezen om de tekst niet te centreren

Als u de tekst na het samenvoegen van de cellen liever niet wilt centreren, klikt u op de pijl naast de Samenvoegen en centreren en selecteer ofwel de Samenvoegen of Cellen samenvoegen keuze.

Uw wijzigingen opslaan

Vergeet ten slotte niet uw wijzigingen op te slaan. Dit zorgt ervoor dat al je harde werk niet verloren gaat. Het is heel eenvoudig: klik op het pictogram Opslaan of gebruik de sneltoets Ctrl+S.

Lees ook  ontgrendel het geheim van een gebalanceerd leven: 10 must-have elementen voor jouw dagelijkse planner!

We hopen dat u deze handleiding over het samenvoegen van cellen in Excel nuttig vond. Als dat het geval is, aarzel dan niet om het op uw sociale netwerken te delen. We horen ook graag of dit artikel nuttig was, dus laat een reactie achter.

Related post