Top 3 Disney-slechteriken die we graag haten: Kun jij raden wie op de lijst staat?

Dompel jezelf onder in de duistere kant van magie en ondeugendheid met onze ranglijst van Disney’s meest beruchte schurken. Wie zal de kroon claimen als de meest geliefde boosdoener?

We weten allemaal dat Disney bekend staat om zijn charmante prinsessen, dappere helden en magische verhalen die al tientallen jaren het publiek hebben betoverd.

Maar laten we de schurken niet vergeten, die beruchte personages die de reizen van onze helden des te spannender maken.

Hoewel we hun slechte daden en meedogenloze ambities verachten, kunnen we niet anders dan gefascineerd door hen zijn.

En als je net zo’n fan bent van lijsten als wij, waarom bekijk je dan niet onze ranglijsten van de Top 5 tv-series die vriendschap vieren, de Top 3 misdaadseries of de Top 5 Marvel-superhelden?

1. Scar uit The Lion King

Scar, de verraderlijke maar charismatische leeuw uit The Lion King, staat bovenaan onze lijst. Zijn sinistere complot om zijn broer Mufasa te onttroonen en de leiding over de Pride Lands over te nemen, boeide het publiek. Zijn schurkachtige charme en droge humor maakten hem een personage waar we van hielden om te haten.

Lees ook  Top 5 meest onverwachte filmkoppels die ons hart hebben gestolen

2. Ursula uit The Little Mermaid

Op de tweede plaats staat de sluwe zeemeermin, Ursula, uit The Little Mermaid.

Haar meedogenloze streven naar macht en bereidheid om de arme, argeloze Ariel te bedriegen om haar doelen te bereiken, maken haar een van de meest verfoeilijke schurken van Disney.

Toch maken haar flamboyante persoonlijkheid en onvergetelijke vertolking van Poor Unfortunate Souls haar een schurk waar we niet anders dan van kunnen genieten.

3. Gaston uit Beauty and the Beast

Op de derde plaats staat Gaston, de narcistische jager uit Beauty and the Beast.

Zijn vastberadenheid om Belle achtervolgen, ondanks haar duidelijke desinteresse, en zijn vastbeslotenheid om het Beest koste wat het kost te doden, maken hem een schurk die we graag verachten.

Lees ook  10 must-read books om nu meteen aan je leeslijst toe te voegen!

Ondanks zijn schurkenstreken maken Gastons overdreven charme en humor hem een personage waar het publiek niet anders dan vermaakt door kan worden.

Disney-schurken, hoewel slecht en meedogenloos, spelen een cruciale rol bij het boeiend en onvergetelijk maken van de verhalen van Disney. Ze dagen onze helden uit, stellen onze waarden ter discussie en laten ons in sommige gevallen zelfs lachen.

Het zijn personages die we graag haten, en deze lijst is een eerbetoon aan enkele van de besten in het vak.

Staat jouw favoriete Disney-schurk op de lijst? Voel je vrij om dit artikel te delen op sociale media en laat het ons weten! En vergeet niet om onze andere ranglijsten te bekijken voor meer leuk en boeiend materiaal.

Related post