Top 5 meest romantische liefdesliedjes aller tijden – Staat jouw favoriet op de lijst?

Een liefdesliedje heeft iets ongelooflijk krachtigs. De juiste tekst kan de euforie van een nieuwe liefde weergeven, de verwoesting van een relatiebreuk of de troost van een langdurige relatie.

We hebben allemaal wel van die nummers die, als ze op shuffle staan, ons terugbrengen naar een bepaald moment of persoon.

We hebben een lijst samengesteld met de top 5 liefdesliedjes die een belangrijke indruk op ons hebben achtergelaten.

Bekijk voor meer ranglijsten onze eerdere lijsten, zoals de Top 8 meest iconische muziekalbumhoezen of de Top 5 meest vertederende tv-personages.

1. Something van The Beatles

George Harrisons meesterwerk Something wordt algemeen erkend als een van de beste liefdesliedjes ooit geschreven.

Harrisons tedere, oprechte tekst en de prachtige melodie van het nummer maken het tot een van de hoogtepunten op het Abbey Road-album van The Beatles.

Lees ook  Top 6 diepvriesdesserts die je deze zomer niet mag missen

De tijdloze aantrekkingskracht heeft geleid tot talloze covers, maar geen enkele kan de oprechte eenvoud van het origineel evenaren.

2. I Will Always Love You van Whitney Houston

Oorspronkelijk geschreven en uitgevoerd door Dolly Parton, was het Whitney Houston’s krachtige vertolking voor de film The Bodyguard uit 1992 die I Will Always Love You in de stratosfeer katapulteerde.

Houstons vocale talent en de ontroerende tekst van het nummer hebben ervoor gezorgd dat het een vaste waarde is geworden voor iedereen die zijn of haar eeuwige liefde wil uitdrukken.

3. My Heart Will Go On van Celine Dion

Geen lijst met liefdesliedjes zou compleet zijn zonder de iconische powerballad My Heart Will Go On van Celine Dion.

Dit nummer, vereeuwigd in de kaskraker Titanic, vat de blijvende aard van de liefde samen, zelfs in het aangezicht van een onvoorstelbaar verlies.

Lees ook  Bekijk de 5 mooiste stranden ter wereld die je absoluut moet bezoeken!

4. Endless Love van Diana Ross en Lionel Richie

Dit duet uit 1981 tussen Diana Ross en Lionel Richie getuigt van de allesverslindende kracht van de liefde.

Het nummer, dat te horen is in de film Endless Love, is een prachtig gesprek over liefde en toewijding, waardoor het een vaste keuze is voor bruiloftsdansen.

5. I Just Called to Say I Love You van Stevie Wonder

Dit Grammy-winnende nummer van Stevie Wonder is een viering van liefde in zijn puurste vorm.

Wonders soulvolle stem en de vrolijke melodie van het nummer maken van I Just Called to Say I Love You een evergreen klassieker, die ons eraan herinnert dat liefde niet alleen voor speciale gelegenheden is, maar voor elke dag.

Muziek is een universele taal die de diepte van onze emoties veel beter kan uitdrukken dan woorden alleen.

Lees ook  Top 8 meest iconische albumhoezen aller tijden

Deze top 5 liefdesliedjes, elk op zich al iconisch, geven op prachtige wijze de vele facetten van de liefde weer en blijven harten over de hele wereld raken. Vergeet dit artikel niet te delen op je sociale mediakanalen.

Je vrienden hebben misschien een andere top 5 en dat is het mooie van muziek – het is heel persoonlijk.

Als je toch bezig bent, waarom bekijk je dan niet onze andere ranglijsten, zoals de Top 3 Disney-schurken die we zo graag haten? Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken!

Related post